Decembertől nemzetközi légijáratokat indítanak Nagyváradról

Visszatér a Ryanair légitársaság ez év decemberében Nagyváradra, a tervek szerint Olasz- és Németországba, valamint Angliába repülhetnek majd az utasok Bihar megye székhelyéről.

Augusztusban döntött az Európai Bizottság arról, hogy egymillió eurós állami támogatást nyújthatnak a nemzeti hatóságok azoknak a légitársaságoknak, amelyek új nemzetközi úticélok felé indítanak járatokat.  Ezzel csökkentenék a Covid-19-járvány negatív hatásait – tájékoztatott a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal sajtószolgálata.

Augusztus 17-én hirdették meg a támogatási pályázatot, melynek nyomán a Ryanairt jelölték ki győztesnek. Ez azt jelenti, hogy a légitársaság 800 ezer eurós támogatást kap, a maximum összeget.

 

 

A légitársaság decembertől heti két alkalommal indít majd járatokat Olaszországba, Milánóba (Bergamo) és Bolognába, Anglia fővárosába, Londonba (Stansted) valamint a németországi Düsszeldorfba (Weeze). Ilie Bolojan, Nagyvárad leköszönő polgármestere, Bihar megye jövendő tanácselnöke szerint  bebizonyosodott, hogy egy, a váradihoz hasonló reptérről is működhetnek nemzetközi járatok, ha a légitársaságok az első években kedvezményeket kapnak ezek üzemeltetéséhez.

Hozzátette, a jövőben a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal és a Bihar Megyei Tanács együttműködik a légijáratok támogatásában azért, hogy több európai repülőtérrel is összeköttetést teremtsenek.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?