Hajódarukat gyártanak a szépmezői ipari parkban

A norvég Red Rock Marine romániai leányvállalata a sepsiszentgyörgyi ipari parkban épít irodaházat és termelési csarnokot ahol hajódaruk tervezését, fejlesztését és gyártását valósítják meg.

A szépmezői ipari park és a Red Rock Marine kft. képviselői által aláírt szerződés értelmében a norvég vállalkozás romániai leányvállalata 2 év alatt 3 millió eurót ruház be a Szépmezőn bérelt 1 hektáros területen és 20 munkahelyet biztosít a sepsiszentgyörgyiek számára.

Márton Ede a Red Rock Marine kft. ügyvezetője elmondta: „régóta dédelgetett álmuk, hogy saját termelési egységgel bővítsék tervezői tevékenységüket. Az emberek általában meglepődnek és nehezen tudják elképzelni, hogy hajóipari daruk tervei születnek Sepsiszentgyörgyön, messze a nyílt víztől, de reményeik szerint hamarosan meg is mutatják azokat teljes valóságukban.”

Miklós Zoltán, az ipari park igazgatója szerint a hajódaruk gyártása magas képesítésű, fejlesztési, tervezési és kivitelezési szakmunkát feltételez, ahol a legújabb technológiákat használják. A norvég Red Rock cégcsoport több mint 10 éves tapasztalattal rendelkezik a számítástechnika, az energiaipar és a nyílt vízi emelőberendezések területén.

Megnőtt a befektetők érdeklődése a sepsiszentgyörgyi ipari park iránt

Mint arról beszámoltunk, több évnyi vajúdás után felpezsdült az élet a Sepsiszentgyörgy melletti szépmezői ipari parkban, ahová sorra érkeznek a befektetők. Az önkormányzat tulajdonában lévő Sepsi Ipar kft. idén több szerződést is aláírt beruházókkal, így többek között az AKSD Románia kft. közel 3,7 millió lejt fektet be egy zárt rendszerű, egészségügyi hulladék sterilizáló egység létesítésébe, amely által 12 új munkahelyet teremt. Ugyancsak a szépmezői ipari parkban építi meg termelőcsarnokát és romániai székhelyét a Rauchert vállalat, amely első körben 20 munkahelyet létesít. A németországi vállalat ipari kerámiából készült villamossági alkatrészeket termelő csarnokot épít Sepsiszentgyörgyön.

Szépmezőn, részben egy régi farm helyén kialakított ipari parkban öt istállót bérelt már ki a Biofarm mezőgazdasági vállalkozás, amely burgonya-raktárt, garázsokat és irodát épít. Egy másik istállót a Sebagomob bútorgyártó alakít át. Az ipari park egyik legnagyobb beruházását a Cultivo cég végzi, amely 1,8 hektáron egy marhahús-feldolgozót létesít, amely a székelyföldi állattartó gazdáktól vásárolná meg a nyersanyagot, amit feldolgozva értékesítene.

Ugyancsak Szépmezőre települ egy nyomda, amely pályázati pénzből, 1500 négyzetméteren építene csarnokot. Egy másik beruházó ugyanekkora területen épít fémmegmunkáló csarnokot. De épül egy logisztikai raktár is, és hamarosan kézműves söröket is gyártanak az ipari parkban. Egy vállalkozás 3100 négyzetméteres területre telepít préselt áfonyalé palackozót. Ugyancsak a szépmezői ipari parkba telepednek az önkormányzat tulajdonában lévő cégek.

Szépmezőn legkevesebb 1000 négyzetméteres területet adnak bérbe, és az önkormányzat elvárása az, hogy a befektetőnek ezer négyzetméterenként 3 munkahelyet kell létesítenie, tehát egy egyhektáros befektető legalább 30 állást kell létesítsen. A szépmezői ipari park kínálatát a www.sepsipark.ro honlapon lehet tanulmányozni.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?