Megépült a brassói repülőtéri terminál összes szintje

A Brassó megyei Vidombákon, a megyeszékhely közelében épülő nemzetközi repülőtér munkálataival látványosan haladnak. A Brassó Megyei Tanács által hétfőn kiadott közlemény szerint elkészültek a majdani utasterminál mindhárom szintjének az építésével.

A közlemény szerint most már elkezdődhet a homlokzatot takaró ívelt díszítőelemek építése is, amelyeknek látványát a brassói épített örökség inspirálta.

„A terveket az elismert brassói építész, Dorin Ştefan készítette, és amellett, hogy emeli az épület esztétikai értékét, funkcionális szerepük is van, hiszen ezek tartják a tetőszerkezetet majd” – idézi a közlemény Adrian-Ioan Veştea megyeitanács-elnököt.

Az épület mellett a hozzátartozó infrastruktúrán is dolgoznak párhuzamosan, többek között a csatornarendszeren, a villanyhálózaton, valamint a gázvezetésen. Emellett a Németországból még idén év elején megrendelt biztonsági rendszert is várják, a megrendelő reményei szerint idén azt is sikerül felszerelni. Nagy ütemben dolgoznak a kifutópályákon található fényjelző-rendszeren is.

A terminál építését még márciusban kezdték el, és a várakozások szerint jövő év közepére használható lesz a repülőtér.

Kapcsolódók

Kimaradt?