MOL Románia: újabb üzemanyag-terminál Giurgiuban

Új üzemanyag-terminált nyitott Giurgiuban a Mol Románia. A Mol Nyrt. közleménye szerint az üzemanyag-terminál zöldmezős beruházással valósul meg, az építkezés második fázisának befejeztével a teljes befogadóképessége 7000 köbméter lesz. A Románia déli részén lévő terminál első fázisában elkészült létesítményeket csütörtökön adták át, írja az MTI.

A közlemény idézi Daradics Kingát, a Mol Románia ügyvezető igazgatóját, aki szerint Románia fontos helyen szerepel a csoport hosszú távú növekedési stratégiájában, a giurgiui terminál üzembe helyezése pedig fontos állomása a tervek megvalósításának. A beruházás a Mol romániai kúthálózatának növekvő üzemanyag-igényét elégíti ki, hiszen az eladások évről évre emelkednek.

Hozzátette, cél az is, hogy az ügyfeleknek a csoport finomítóiból származó üzemanyagot adjanak el.

A giurgiui üzemanyag-terminál a Duna-parti vámszabad területen fekszik, alapterülete hozzávetőleg 15 000 négyzetméter, a létesítmény közvetlen kapcsolattal rendelkezik a folyami szállításhoz. A projekt első szakasza gázolaj tárolását és forgalmazását teszi lehetővé.

Az üzemanyag-terminál magas fokon automatizált, számítógépes vezérlésű, a tartálykocsik töltését irányító rendszerrel, illetve egy szintén automatikus adalékolóval rendelkezik. A beruházási projekt második szakaszában további tartályokat építenek. Az üzemanyagot föld feletti tartályokban tárolják.

Romániában a Mol 137 töltőállomással rendelkezik. A Mol koncessziós szerződéseket írt alá az Ásványkincs Hatósággal három, az ország nyugati részén elhelyezkedő kutatási blokkra, amelyből eddig egyet ratifikáltak az illetékes hatóságok.

Kimaradt?