„Minden idők legnagyobb nyugdíjpontját” ígéri a pénzügyminiszter

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) kormánya „minden idők legmagasabb összegére” emeli a nyugdíjpont értékét –jelentette ki a költségvetés-kiigazítás csütörtök esti ismertetésekor a pénzügyminiszter. Florin Cîțu éppen csak azt nem árulta el, hogy mekkora lesz ez az összeg, azaz milyen mértékű lesz a nyugdíjemelés.

A miniszter a hétfőn bizalmatlansági indítvány benyújtására készülő Szociáldemokrata Pártnak (PSD) üzengetett a sajtótájékoztatóján. „Bejelentettük már, hogy növeljük a nyugdíjakat. A nyugdíjpontot akkora összegre emeljük, amekkora még nem volt a történelemben, ráadásul ezt gazdasági válság idején tesszük. A PSD nem volt képes arra a gazdasági növekedés körülményei között sem, de erre mi nehéz helyzetben is képesek vagyunk” – kérkedett Cîțu.

A tárcavezető hazugsággal vádolta a PSD-t és a párt ügyvivő elnökét, Marcel Ciolacut. „Azt állították, hogy a kormány nem emeli a nyugdíjakat és a gyermeknevelési pótlékot. Ez nem igaz. Elnézést kellene kérniük, mert hazudtak a románoknak” – mondta a miniszter. Cîțu szerint valótlanság volt Marcel Ciolacunak az a korábbi állítása is, miszerint „Romániában fel fognak robbanni az árak és a kamatok”. Az ellenzék vezetője emiatt is bocsánatkéréssel tartozik – tette hozzá.

Mint ismert, a törvény értelmében szeptember elsejétől 40 százalékkal kellene emelkedniük a nyugdíjaknak. Az Orban-kormány korábban többször hangoztatta, hogy a juttatásokat növelni fogják, de azt még mindig nem közölték, hogy milyen mértékben.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?