Videós azonosítást is lehetővé tesz az ANAF az online felhasználóknak

A pénzügyminisztérium és az adóhatóság (ANAF) új, online vizuális azonosítási lehetőséget vezetett be magánszemélyek számára a Privát Virtuális Térben (SPV).

Az ANAF szerdai közleménye szerint a SPV-be felvételüket kérő természetes személyek azonosítása egy videokapcsolattal is megoldható. A videokapcsolat-felvételre tíz nappal korábban fel kell iratkozni az adóhatóság honlapján (www.anaf.ro) elérhető applikáció segítségével. Amennyiben a bejelölt időpontban a jelentkező nem tud megjelenni, a tíznapos határidőn belül módosíthatja az időpontot.

A jelentkezést követően az ANAF e-mailben megküldi az érdekelt személynek az azonosításhoz szükséges tudnivalókat. Amennyiben az érintett személy nem jelenik meg online a megjelölt időpontban, a jelentkezés elutasításra kerül. Elutasításra kerül a jelentkezés abban az esetben is, ha az érintett személy a videokapcsolat alatt helytelen adatokat ad meg az ANAF tisztségviselőjének.

Az ANAF közleménye szerint ezentúl az SPV-t felhasználónévvel és jelszóval használó magánszemélyek bizonyos dokumentumok iktatószámával (például a civil szervezetek támogatására az adóból felajánlott 2 vagy 3,5 százalékról szóló nyilatkozat iktatószámával) is azonosíthatják magukat.

(A nyitókép illusztráció | Forrás: adevarul.ro)

Kapcsolódók

Kimaradt?