Disney a válságban is virágzik

Talán nehéz anyagi helyzetüket akarták feledni az emberek az elmúlt hónapokban, erre utal, hogy a Walt Disney Co. minden nagy divíziója jól teljesített a vállalat üzleti évének június 30-án végződött harmadik negyedében - írja a napi.hu.

A Disney nettó nyeresége majdnem ötödével, 1,83 milliárd dollárra emelkedett az egy évvel korábbihoz képest, az árbevétel négy százalékkal, 11,09 milliárd dollárra nőt.

A témaparkokat üzemeltető ágazat forgalmát megdobta a Disney Fantasy névre keresztelt szórakoztató hajó útnak indulása és a kaliforniai park 1,1 milliárd dollárt felemésztő felújítása.disney2

A részleg több mint ötödével növelte üzemi profitját és majdnem tíz százalékkal bevételét. A médiahálózat szintén jobb eredményeket ért el, mint tavaly, igaz, csak néhány százalékkal.

A mozistúdió nagyjából változatlan forgalom mellett hatszoros üzemi nyereséget − 313 millió dollárt − könyvelt el, elsősorban az összes amerikai képregényhőst egy filmbe összehozó Bosszúállók (The Avengers) kiugró népszerűségének köszönhetően.

{loadposition kmn}

A film 207,4 milliós első hét végi amerikai bevételével rekordot döntött, és májusi bemutatója óta összesen 1,46 milliárd dollárt hozott a világ minden piacáról a cégnek.

A cégvezetés fontos franchise-ot lát a Bosszúállókban, amit a médiahálózatban és fogyasztói termékeken is ki akarnak használni.

Kimaradt?