Jövő héten tesz javaslatot a munkaügyi miniszter a gyermekpénz növelésének mértékére

Jövő héten javasolni fogja a kormánynak a gyerekpénz emelését, de csak olyan mértékben, amennyit a büdzsé lehetővé tesz -  jelentette be Violeta Alexandru munkaügyi miniszter kedd este.

Rámutatott, finanszírozási forrás hiányában a gyerekpénz megduplázásának ígérete felelőtlenség. "Tudatában vagyunk az alkotmánybíróság döntésének, és megoldást fogunk találni. A PNL emelte már a gyerekpénzt. Nem arról van szó, hogy nem értjük meg, vagy nem vagyunk tudatában annak, hogy szükség van erre. De megduplázni... A gond az, hogy a büdzsé nagysága behatárolt, ebből kell fedezni minden szükségletet. Nem vall felelős hozzállására egyik napról a másikra megduplázni valamit, anélkül, hogy megmondanád, milyen pénzből" - nyilatkozta a munkaügyi miniszter a B1TV műsorában.

A pénzügyminisztérium hamarosan megvonja a költségek és bevételek mérlegét a koronavírus-járvány sújtott időszak után és kiderül, milyen lehetőségek vannak a gyermekpénz emelésére- mondta még Alexandru. Hozzátette, a nyugdíjak biztosan nőni fognak.

Leszögezte, az országot nem ígéretekkel kell kormányozni, ha pedig a Szociáldemokrata Párt (PSD) emelni akarta volna a nyugdíjakat, megtette volna azonnal, amikor kormányon volt. Ami pedig az európai alapok esetleges felhasználását illeti a gyerekpénz és a nyugdíjak emelésére, Alexandru hangsúlyozta, hogy az európai szabályok nagyon szigorúak ezen a téren, a pénzeket nem lehet ide-oda tologatni, mert azoknak világos és jól meghatározott felhasználási előírása van: beruházásokra és más fejlesztési projektekre.

Kapcsolódók

Kimaradt?