Hangsúlyos belföldi turizmusra készülnek a hazai vendéglátók

Újrapozícionálja magát a Romániai Turisztikai Egyesületek Szövetsége (FAPT), készülve arra, hogy idén hangsúlyosabbá válik a belföldi turizmus. Grüman Róbertet, a háromszéki önkormányzat alelnökét beválasztották a szövetség igazgatótanácsába.

A vidéki turizmust népszerűsítő egyesületek szövetségének (FAPT) átszervezését célzó online tisztújító küldöttgyűlésen Grüman Róbert Kovászna Megye Tanácsának alelnöke is részt vett. Hangsúlyozta, Háromszék is készül a változásra, a „Kovászna - Safe Place” kampányukkal azt az üzenetet erősítik, hogy az utazni vágyók számára biztonságos turisztikai célpont Kovászna megye.

Az ülésen a szövetség nevet is változtatott, ezentúl a Romániai Turisztikai Desztinációk Szövetsége lesz. Ezt azzal indokolták, hogy akárcsak az egész idegenforgalmi ágazat, a szövetségnek is újra kell pozícionálnia magát, megerősítve tevékenységét, hogy a hazai turisztikai desztináció-menedzsmentek fejlődését támogatni tudja.

A tengerparti turizmus nagykövetének számító Corina Martin 12 év után átadta a stafétát az új elnöknek, Mihai Jurca, Nagyvárad és Környéke Turizmusát Népszerűsítő Egyesület (Visit Oradea) képviseletében vállalta az elnöki megbízatást. Munkáját igazgatótanácsi testület segíti, amelyben Brassó, Duna Delta, Bukovina, Prahova, Szeben megye turisztikai egyesületeinek képviselői mellett tagja Grüman Róbert is, Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület képviseletében.

A következő hónapokban a szövetség vezetősége egységes elképzelést dolgoz ki a turisztikai úti célok menedzsmentjének támogatására, ami alapján elkezdhetik a párbeszédet az országos partnerekkel, döntéshozókkal – ismertette céljaikat az új elnök. Mihai Jurca hangsúlyozta, a járványügyi helyzet felerősítette a rugalmasan kezelhető, de ugyanakkor szilárd alapokra épített turisztikai kínálat igényét, amely a keresletnek megfelelően változni tud, ehhez a közigazgatás és a vendéglátóipar szorosabb együttműködése is szükséges.

„Több éve egységes elképzelés mentén népszerűsítjük a Kovászna megyei turizmust, így erősödött meg a köztudatban, hogy Háromszék, a kúriák földje. Most zajlik a Safe Place kampányunk, amelynek során Háromszéket, mint biztonságos úti célt promováljuk. Ennek tükrében üdvözöljük a szövetség törekvéseit, hogy turisztikai desztinációkban gondolkodnak, összehangolt idegenforgalmi kínálatokat szorgalmaznak. Ez az igazgatótanácsi tisztség Kovászna megyét az ország legerősebb turisztikai desztinációi közé sorolja, ez egy újabb megerősítés, hogy jó úton járunk a turizmusfejlesztés terén is” – fogalmazott Grüman Róbert.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?