banner_jtYG1g7R_1_970x250.gif
banner_PIz6eiCM_Koldok_300x250.gif

Elképzelhető, hogy este 10-től bezárják a vendéglői teraszokat

A vendéglői teraszok nyitvatartásának korlátozását helyezte kilátásba a gazdasági miniszter abban az esetben, ha a fogyasztók nem tartják be a koronavírus elleni védekezés szabályait.

Erről kedd este nyilatkozott Virgil Popescu a Digi24 hírtelevíziónak. Szavai szerint személyesen nem híve újabb korlátozó intézkedések bevezetésének, de a hatóságok kénytelenek lesznek megtenni ezt a lépést, ha nem változik a teraszokra betérő vendégek magatartása.

A miniszter szerint a tapasztalat az, hogy nappal fegyelmezettebbek az emberek, a szabályszegések az esti órákra jellemzőek. „Ebben az esetben az lehet a megoldás, hogy este 10-ig vagy 11-g korlátozzuk a teraszok nyitvatartási idejét. De nézzük meg, mi történik a következő napokban. Ha normalizálódik a helyzet, nem lesz szükség ilyen drasztikus lépésre” – mondta Popescu.

A vendéglők, kávézók, cukrászdák teraszai június elsejétől nyitottak meg. Az egyik legfontosabb szabály az, hogy egy asztalnál legtöbb három személy ülhet, másfél méterre egymástól. Ez a szám csak akkor lehet háromnál nagyobb, ha az asztalnál ülők egy háztartásban élnek.

banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?