Florin Cîţu: egyetlen kiút van a válságból, a beruházás

Az inflációmentes, magas gazdasági növekedés garanciája a költségvetési források átirányítása a nem produktív kiadások helyett a beruházásokhoz – írta keddi Facebook-bejegyzésében Florin Cîţu pénzügyminiszter.

„Beruházásokat ígértünk és meg is tettük. A válságból csak egyetlen út vezet kifelé: a beruházás! Az inflációmentes, magas gazdasági növekedés garanciája a költségvetési források átirányítása a nem produktív kiadások helyett a beruházásokhoz. Az első hat hónapban, a legnagyobb gazdasági válság közepén, fantasztikus dolgot csináltunk (ami sokak számára felfoghatatlan), rekordösszeget fektettünk be: 16,1 milliárd lejt. Ezt jelenti a liberális kormányzás" – írta Cîţu.

A pénzügyminiszter hangsúlyozta, hogy az ellenzéki Szociáldemokrata Párt (PSD) „szocialistái a szégyen rekordját tartják: két egymás követő évben (2017-ben és 2018-ban) a legkisebb összeget fordították beruházásokra".

Am promis investiții și asta am făcut. Există o singură soluție de a ieși din criză: INVESTIȚII! În același timp,...

Közzétette: Florin Cîţu – 2020. július 13., hétfő

 

A koronavírus-járvány okozta gazdasági válság kezeléséért az ellenzéke kemény kritikákat fogalmazott meg a kormánnyal szemben, amire válaszul a kormány egy bizonytalan finanszírozású gigaprojektet mutatott be a gazdaság fellendítésére.

(Nyitókép: Florin Cîţu | Fotó: gov.ro)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?