A turisztikai irodák megkezdték a Covid-19 elleni utasbiztosítás bevezetését

Az egyik romániai turisztikai iroda ingyenesen ajánl Covid-19-cel kapcsolatos utasbiztosítást minden charter-csomagra és körutazásra - jelentette be hétfőn Maria Goicea, a cég marketingigazgatója.

Goicea szerint a biztosító már nem tekinti világjárványnak a koronavírus-fertőzést, és az ajánlatot kiterjesztik visszamenőleg, a korábbi foglalásokra is. Az igazgató szerint a biztosítás konkrétan azt jelenti, hogy amennyiben a turista, illetve ennek férje, felesége vagy elsőfokú rokona koronavírussal fertőződik meg vagy karanténba kerül a betegség gyanúja miatt, és nem tud elmenni a befizetett kirándulásra, a biztosító visszafizeti a turisztikai csomag teljes árát.

Amennyiben a biztosított az utazás során kapja el a Covid-19-cet, akkor - a vásárolt csomagban szereplő nemzetközi egészségbiztosítás szerint - teljeskörű orvosi ellátásban részesül. Az orvosi ellátás magában foglalja a 24 órás sürgősségi ügyeletet, valamint az egészségügyi költségek fedezését.

A biztosítási kötvénynek lehet olyan pontja is, amely a Covid-19-cel való megfertőződés miatt megszakított nyaralás esetén biztosítja a külön hazaszállítást. Ha a biztosított személyt az utazás során arról értesítik arról, hogy házastársa vagy első fokú rokona megbetegedett, és életét veszélyezteti a koronavírus-fertőzés, az utazásszervező támogatást nyújt a hazatéréshez és megtéríti az utazás költségeit.

A Covid utazási biztosítás fedezi azokat a költségeket is, amelyek az üdülési célállomásba történő későbbi érkezéssel vagy az utazásból való későbbi visszatéréssel járnak, ha az utazó személyt beszálláskor elutasítják a koronavírussal való fertőzés gyanúja miatt.

Az utazásszervező azonban felhívja a figyelmet arra, hogy az utazási figyelmeztetéseket, az utazástól való félelmet és a súlyos gondatlanságot továbbra is a kizáró tényezők közé sorolják az általános biztosítási feltételek (CGA). Például, ha egy utazásszervező lemond egy utazást a Covid-19 járvány miatt, ezt az eseményt kizárják a biztosítási fedezetből.

A biztosítás ugyancsak nem fedezi a következő eseményeket: utazás olyan országokba/területekre, amelyekre vonatkozóan a hatóságok utazási figyelmeztetéseket adtak ki, utazástól való félelem, a desztináción érvényes szabályok betartásának megtagadása vagy súlyos gondatlanság, valamint a koronavírussal való szándékos fertőzés.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?