Így vélekedik a munkaügyi miniszter a nyugdíjemelésről

A reális államháztartási lehetőségeket meghaladó nyugdíjemelés oda vezetne, hogy a következő években csökkenteni kéne a nyugdíjakat, és ez olyan tragédia lenne, amit senki nem kíván - mondta Violeta Alexandru munkaügyi miniszter. 

Violeta Alexandru a Libertatea kiadványnak adott interjúban azt mondta, a nyugdíjakat szeptembertől természetesen megemelik. A pénzügyminisztérium az illetékes annak kiszámításában, hogy mekkora nyugdíjemelésre van reális lehetőség a következő években, az államháztartási lehetőségeket meghaladó növekedés ugyanis későbbi csökkentéseket vonna maga után. "Véleményem szerint ez tragédia lenne, amit senki nem kíván" - tette hozzá a munkaügyi miniszter.

Hozzátette: a pénzügyminisztertől várja a költségvetés jelenlegi helyzetére és a nyugdíjemelés megvalósítható mértékére vonatkozó pontos számadatokat. Mint arról már korábban beszámoltunk, Ludovic Orban miniszterelnök 10 százalékos nyugdíjemelést helyezett kilátásba szeptembertől. Korábban a parlament 40 százalékos emelést szavazott meg. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?