Ausztriában is sorra fertőzödnek meg a munkások a húsfeldolgozókban

Koronavírusos megbetegedések történtek három húsfeldolgozó üzemben Ausztriában - tájékoztat az EuroNews. A felső-ausztriai cégek tizenkét alkalmazottjánál mutatták ki a gyorstesztek a fertőzést. 

A Ried im Innkreis körzetben található vágóhídon hét, a Wels-Land körzetbeli húsfeldolgozó üzemben három, a Braunau körzetbeli húsfeldolgozónál két pozitív teszt volt az EuroNews információi szerint. A fertőzöttek száma nagy valószínűséggel emelkedni fog, miután további teszteket rendeltek el az alkalmazottak körében. 

Németországban júniusban két járásban is járványügyi korlátozásokat vezettek be, miután húsfeldolgozókban tömeges megbetegedés történt. A rheda-wiedenbrücki sertésfeldolgozóban június közepén tört ki a járvány. A dolgozók körében 1553 fertőzést mutattak ki. Az üzem csaknem valamennyi dolgozóját, 6400 embert - többnyire romániai vendégmunkásokat - és a velük együtt élőket kéthetes karanténra kötelezték. A járványlassító korlátozásokat június 23-án állították vissza Gütersloh és Warendorf járásban. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?