A Malomárok újabb szakaszát újítják fel Kolozsváron

Láthatóvá és élvezhetővé válik a Malomárok újabb szakasza, valamint megújul az I. L Caragiale park, a Báthori/O. Petrovici utca és a Malom/George Bariţiu utca egy része - tájékoztat a kolozsvári önkormányzat közleményében. 

A felújításra vonatkozó projekt költségvetésének sarokszámait július 2-i ülésén fogadta el Kolozsvár önkormányzata. A felújítás előtt régészeti ásatásokat hajtanak végre a parkban, ezek célja felfedni a középkori város épületeinek maradványait. Az eredményeket vizuális, kreatív megoldásokkal a járókelők elé tárják a felújítást követően.

 

A park felújítása során új és modern városi bútorzatot, nyugágyakat, hagyományos padokat és kőpadokat, biciklitartókat, valamint egy automata illemhelyet helyeznek el és felfrissítik a növényzetet. 

A Báthori utcában felszámolják a parkolókat, maga az utca shared space-szé alakul, azaz eltűnnek a járdák, az autósok és a gyalogosok pedig osztoznak a járófelületen. Az utcában ugyanakkor fasort telepítenek. A Malomárkot jelenleg elfedő burkolatot eltávolítják, és láthatóvá teszik a víz felszínét a járókelők számára. A projekt költségvetése 25,5 millió lej. A befektetés megvalósítására 24 hónapot szabott meg az önkormányzat. 

Kapcsolódók

Kimaradt?