Kétnyelvű online katalógussal csalogatnának befektetőket Hargita megyébe

Kétnyelvű online befektetési katalógust állított össze Hargita Megye Tanácsa Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségével együttműködve. Felmérték Hargita megye beruházási lehetőségeit. Az összeállításában többek között a helyi önkormányzatokkal, vállalkozó szervezetekkel, közbirtokosságokkal is konzultáltak. A folyamatosan frissülő katalógus online érhető el.

Az elmúlt napokban több befektető is érdeklődött a megye beruházási lehetőségei iránt – hangsúlyozta a katalógus szükségszerűsége kapcsán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

"Célunk, hogy közösen a vállalkozói szervezetekkel és más partnerekkel mindent megtegyünk annak érdekében, hogy a kisebb befektetőket is segítsük és útba igazítsuk a Hargita megyei lehetőségek mentén. A magánberuházásokat és a közberuházások fejlesztési lehetőségeit is ismertetni szeretnénk. Ezzel a gazdasági tevékenységek folytatását kívánjuk elősegíteni Hargita megyében. Felkeltettük a kis- és középvállalkozók érdeklődését többek között a turizmus és automatizálás terén" – mondta Borboly Csaba, hozzátéve, a járványügyi korlátozások felengedését követően nemzetközi színtereken is népszerűsíteni szeretnék a lehetőségeket.

A befektetési katalógust további fejlesztési igényekkel egészítenék ki, amelyhez javaslataival bárki jelentkezhet az ügynökségnél. Cilip Árpád, Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének vezetője szerint a katalógus egy hosszú munkát zár le, de egy még hosszabb folyamat kezdetének első lépése.

"Rajtunk áll, hogy a vállalkozások, önkormányzatok, hogyan tudnak felzárkózni a külföldi befektetők igényeihez, tekintve, hogy alapvetően a külföldi beruházók nyitottak a Hargita megyei fejlesztésekre" – tette hozzá az ügynökség vezetője.

A katalógus ezen az oldalon érhető el magyar és román nyelven.

(Borítókép: 2020.investhargita.ro)

Kapcsolódók

Kimaradt?