A vendéglősökkel együtt dolgozza ki a kormány az éttermek újranyitásának szabályait

 

A kormány, valamint a szállodai, étterem- és vendéglátó-ágazat (HoReCa) képviselői közösen dolgozzák ki azokat a szabályokat, amelyeket az éttermek újranyitásakor vezetnek majd be.

Ludovic Orban miniszterelnök, Virgil Popescu gazdasági, Nelu Tătaru egészségügyi, Marcel Vela belügyminiszter, valamint a miniszterelnöki kancellária vezetője, Ionel Dancă a Victoria-palotában fogadták csütörtökön a HoReCa-ágazat képviselőit.

A kormány Facebook-oldalán számolt be az egyeztetésről, hangsúlyozva, amint a járványhelyzet megengedi, megnyitják a vendéglők beltéri helyiségeit is, és addig a kabinet, illetve az ágazat képviselői közösen dolgozzák majd ki azokat az intézkedéseket, amelyek a fogyasztók védelmét és biztonságérzésük erősítését hivatottak szolgálni.

Reprezentanții Guvernului și cei din industria HORECA vor lucra, în cadrul unui grup comun, la un set de reguli de...

Közzétette: Guvernul României – 2020. július 2., csütörtök

"A HoReCa-ágazat képviselői méltányolták az idegenforgalmi szektort támogató, az országos beruházási és gazdaságfellendítési tervbe foglalt intézkedéseket, és támogatásukról biztosítottak ezek gyakorlatba ültetésének előkészítése tekintetében" - olvasható kormány bejegyzésében.

Mint ismert, a vendéglői teraszok már június 15-től megnyíltak az országban. Az éttermek beltéri helyiségeinek megnyitását július elsejéte ígérte korábban a kormány, ám a járványhelyzet kedvezőtlen alakulása miatt ez végül nem történt meg.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?