MÁV-Start: újra közlekedik a Corona InterCity Székelyföldre

A koronavírus miatt bevezetett járványügyi korlátozások feloldásával szerdán magyar idő szerint 17:35 órakor újra elindul a Keleti pályaudvarról Brassóba a Corona InterCity, majd Székelyföldről július 3-án érkezik vissza Budapestre - közölte a MÁV szerdán az MTI-vel.

A vasúttársaság honlapján közzétett közlemény szerint a vonat Erdélyben Nagyvárad és Kolozsvár mellett a Székelyföld több magyarlakta települését is érinti, Gyergyószentmiklós, Csíkszereda, Tusnádfürdő és Sepsiszentgyörgy útirányon éri el Brassót. A járat Magyarországon csak Szolnok, Törökszentmiklós, Kisújszállás, Karcag, Püspökladány, Báránd, Sáp, Berettyóújfalu, Mezőpeterd és Biharkeresztes állomásokon áll meg.

A vonatban a járványhelyzet előtti állapothoz képest az eddiginél korszerűbb, légkondicionált hálókocsik és fekvőhelyes kocsik közlekednek, amelyek konnektorokkal és zárt WC-vel is rendelkeznek.

A vonatra a normál díjszabású, helybiztosítást nem tartalmazó jegyek mellett kedvezményes árú SparNight menetjegyek is válthatók, a biztonságos utazás érdekében azonban a hatágyas fülkébe való foglalás nem lehetséges. Az arcot eltakaró maszk, sál vagy kendő viselése Magyarországon - és Romániában is - a kormányrendeleteknek megfelelően továbbra is kötelező.

A Corona InterCity útvonalán nappal közlekedő Hargita IC egyelőre nem közlekedik, újraindítása a nyári szezon végét követően várható.

Kapcsolódók

Kimaradt?