Mircea Mant választotta az ANRE alelnökének a parlament

A parlament két házának keddi, együttes ülésén Mircea Mant választották az Országos Energiaár-szabályozó Hatóság (ANRE) alelnökének. A testület az ANRE tagjainak választotta Marian Neacşut és Valeriu Steriut.

A titkos szavazáson Mircea Mant 315-en támogatták, 49-en ellene szavaztak, Marian Neacşut 321-en támogatták 43-an ellene szavaztak, míg Valeriu Steriut 316-an támogatták és 48-an szavaztak ellene.

Mircea Mant a Nemzeti Liberális Párt (PNL), Valeriu Steriut pedig a Szociáldemokrata Párt (PSD) javasolta erre a pozícióra. Marian Neacşu a PSD volt főtitkára.

Hármukat az ipari, gazdasági és energiaügyi parlamenti bizottságok választották ki erre a tisztségre. A három helyre pályáztak még: Emil Calotă, Iriza Scarlat, Ramiro Angelescu, Teodor Atanasiu, Mihai Păun, Andrei Busurcă, Dumitru Chisăliţă, Cristian Podaşcă, ám őket nem támogatták a szakbizottságok.

Cristina Prună, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) képviselője bírálta a kiválasztás módját, mert – szerinte – a megválasztott személyek alapképzettsége nem kapcsolódik az energiaügyhöz, márpedig a hatóság tagjainak jól képzett szakembereknek kellene lenniük.

(Nyitókép: Mircea Man | Fotó: economica.net)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?