Megszavazták: meghosszabbították az ingatlanadóra vonatkozó kedvezményt

Döntő házként év végéig meghosszabbította szerdán a képviselőház a szükségállapot alatt adott, az ingatlanadó kifizetésére vonatkozó kedvezményt.

Az adótörvénykönyv vonatkozó módosítását 292 képviselő támogatta, egy törvényhozó ellene szavazott. A jogszabály, amely kiterjeszti év végéig a szükségállapot és a veszélyhelyzet alatt nyújtott kedvezmények határidejét, a közterületre fizetendő bérlei díjakra és illetékekre is vonatkozik.

A tervezet értelmében a helyi tanácsok legkésőbb augusztus 14-éig határozatot fogadhatnak el arról, hogy 50 százalékos kedvezményt adnak a gazdasági tevékenységre használt, magán- vagy jogi személyek tulajdonában lévő ingatlanokra, amennyiben ezek a koronavírus-járvány kapcsán elrendelt korlátozások miatt kénytelenek voltak teljesen felfüggeszteni tevékenységüket.

Emellett eltörölhetik a havi bérleti díjat azoknak, akik az állam magán- vagy köztulajdonában lévő épületeket bérelnek gazdasági tevékenységre, és teljesen fel kellett hogy függesszék tevékenységüket a korlátozások miatt.

Amennyiben a helyi tanácsok adókedvezményről szóló határozatot fogadnak el, a cégeknek szeptember 15-éig, egy felelősségvállalási nyilatkozathoz csatolt kéréssel kell igényelniük a kedvezményt. 

Kapcsolódók

Kimaradt?