A tízes osztályzatú romániai városok közé került Segesvár a Világbank felmérése szerint

A tízes osztályzatú romániai városok közé került Segesvár a Világbank felmérése szerint. Segesvár az egyetlen „10-es osztályzatú” város Romániában, amely nem megyeszékhely.

A város polgármestere, Ovidiu Dumitru Mălăncrăvean sajtóközleményben fejezte ki örömét az elismerésért, kiemelve, hogy a független nemzetközi szervezetek rangsorai azt bizonyítják: Segesvár valódi branddé vált mind országos, mind nemzetközi szinten.

A közlemény szerint a Világbank több kritérium alapján készíti el a 10-es osztályzatú városok listáját. Ezek között szerepel a köztisztaság, a tiszta levegő, a csend, a turisztikai látványosságok, a minőségi vendéglátás, a fejlett gazdaság és kereskedelem, jól fizető munkahelyek, pezsgő kulturális élet, vonzó városkép, gördülékeny jármű- és gyalogosforgalom, minőségi közszolgáltatások, egészségügy, oktatás, megfelelő zöldövezet, különleges látnivalók, valamint a lakosság civilizációs szintje, civil öntudata.

Segesváron kívül még a következő romániai városok kaptak 10-es osztályzatot a Világbank felmérése szerint: Brassó, Kolozsvár, Nagyszeben, Bukarest, Nagyvárad, Temesvár, Iaşi, Konstanca, Gyulafehérvár.

Kimaradt?