Üzembe helyezése után röviddel elromlott az első romániai maszk-gyártósor

Leállt a maszkgyártás a Romarm gyárban, az egymillió dollárért vásárolt, Kínából hozatott gyártósor ugyanis nem működik. Bár ez volt a terv, a román állam még egyetlen saját gyártású maszkot sem adott el a járvány kezdete óta, írja a Digi24.ro.

Mikor csütörtökön a Romarmról kérdezték, Ludovic Orban miniszterelnök azt mondta, kérte a védelmi minisztertől, hogy vizsgálja ki a helyzetet, és hozza meg a megfelelő döntéseket annak érdekében, hogy újrainduljon a gyártás, és a Romarm Dâmbovița megyei gyárából piacra kerülhessenek a hazai gyártású maszkok.

A miniszterelnököt a Dâmbovița megyei Titu városában csütörtökön arról is kérdezték, hogy hol készült a maszk, amit visel. Orban nem tudott erre válaszolni, de megjegyezte, hogy Romániában készülnek sebészi maszkok, sőt három vállalat FPP2-es maszkokat is gyárt.

Virgil Popescu gazdasági miniszter április végén jelentette be, hogy a Romarm állami tulajdonban levő fegyvergyárban üzembe állították az első maszk-gyártósort. A vállalat igazgatója azonban az Observatornak azt mondta, hogy a gép még április 29-én elromlott, egyébként éppen azon a napon, amikor a miniszterelnök látogatást tett a gyárban.

(Címlapfotó: Pexels)

 

Kapcsolódók

Kimaradt?