Benkő Erika: logikátlan a vendéglők zárva tartása


-A A+

A vendéglők, bárok és kávézók megnyitását kéri a gazdasági minisztertől Benkő Erika. A sepsiszentgyörgyi RMDSZ képviselő rámutatott: a kormány szándékai szerint a vendéglők, bárok és kávézók május 15-e után is zárva maradnak, míg a szállodák, panziók, a fogorvosi rendelők és a szépségszalonok folytathatják tevékenységüket.

A gazdasági miniszterhez intézett kérdésben Benkő Erika ismerteti a Sepsiszentgyörgyi Vendéglátók Szövetségének (SVESZ) elnöke, Kovács István véleményét, miszerint logikátlan a kormány döntése, hiszen a vendéglátóiparban dolgozók a biztonsági intézkedések szigorú betartásával – védőmaszk és kesztyű viselésével, egyszer használatos étkészlettel és eldobható kartontárcán felszolgált étellel – sem jelentene nagyobb veszélyt, mintha valaki elmegy a piacra vagy üzletbe vásárolni.

A teraszokon és kertekben az asztalokat egymástól nagyobb távolságra helyeznék, ezenkívül rendszeresen végeznének koronavírus-teszteket az alkalmazottakon.

Az RMDSZ-es képviselő arra vár választ a minisztertől: mit tesznek a logikátlan döntések ellen, miért nagyobb az éttermekben, bárokban és kávézókban a veszély, ha az ügyfelek közötti távolságot megtartják, a személyzet egészségét rendszeresen ellenőrzik, mint a szépségszalonok és a fogorvosi rendelők esetében, amelyek péntektől újra folytathatják tevékenységüket.

A kormány ígéretei szerint június elsejétől kinyithatnak a vendéglők, kávézók és kocsmák teraszai. 
EZT OLVASTA MÁR?

X