Idén elkészülhet a borszéki wellness központ, ha elő tudják teremteni hozzá a pénzt

Közel áll a befejezéshez Borszék egyik legnagyobb beruházása, ám még jelentős összeg hiányzik a belső munkálatok elvégzéséhez és a bútorzat beszerzéséhez. A készülő wellness-központ akár már idén megnyithatja kapuit a közönség előtt, amennyiben sikerül előteremteni a szükséges pénzt.

A kezelőközpont építését 2011-ben kezdték el, ám a kezdeti lendület után elapadtak a kormányforrások. Jelenleg a beruházás 76 százaléka van kész, az építkezési munkálatok azonban már csaknem teljesen elkészültek. A belső munkálatok befejezésére és a szükséges bútorzat beszerzésére van szükség ahhoz, hogy működőképes legyen. Hargita Megye Tanácsa áprilisi rendkívüli ülésén 600 ezer lejt hagyott jóvá a jövedelemadóból befolyt összegek hat százalékos visszaosztásából. Az összeget a helyi önkormányzat bútorzat vásárlására igényelte.

Az épület egy kezelőbázisnak és egy wellness központnak is helyet ad 2900 négyzetméter alapterületen. Nyáron ezer, télen pedig 700 személyt tud fogadni naponta. Hidroterápiás, elektróterápiás kezelő-helyiségek mellett egy sóterem, több masszázs-szoba és mofetta is helyet kapott, valamint borvizes fürdőzési lehetőség is lesz. A wellness részleg kültéri és beltéri medencével rendelkezik majd, továbbá lehetőség lesz finn- és infraszaunázásra, valamint gőzszaunázásra is.

"Idén elindulhatna a központ működése amennyiben sikerül befejezni a hátra maradt munkálatokat, amelyhez hozzávetőleg még egymillió lej szükséges. Ezek finanszírozására azonban nincs lehetősége a helyi önkormányzatnak, ugyanis évente költségvetésének csaknem harmadát jelentő hitelt is törlesztenie kell, amelyre korábban a beruházás finanszírozására volt szükség" – mondta el Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?