Német vállalat telepedik meg Sepsiszentgyörgyön

A szépmezői Ipari Parkban építi meg termelőcsarnokát és romániai székhelyét a német Rauschert vállalat, amely első körben 20 új munkahelyet létesít.

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat sajtóirodája tájékoztatása szerint a németországi vállalat 4 400 négyzetméter telket kapott haszonbérbe az ipari övezetben, illetve annak főépületében már egy irodahelyiséget is bérelnek. A beruházóval csütörtökön kötötték meg a szerződést, és hamarosan el is kezdi az ipari kerámiából készült villamossági alkatrészeket termelő csarnok építését.

A saját gyárcsarnok építésével párhuzamosan a befektető egy, már meglévő 500 négyzetméteres csarnokot is bérel az ipari parkban, hogy minél hamarabb meg tudja kezdeni a sepsiszentgyörgyi termelést.

Klaus-Dieter Toews, a Rauschert Románia igazgatója a csütörtöki szerződés aláíráskor kifejtette: a szépmezői Ipari Park által kínált kedvező feltételek és a jó infrastruktúra fontos szerepet játszottak abban a döntésben, hogy Háromszéken fektetnek be. „Célunk, hogy biztos munkahelyeket létesítsünk, ahol az alkalmazottak jól érzik magukat és szakmailag is fejlődhetnek” – emelte ki az igazgató.

Miklós Zoltán, az Ipari Park igazgatója szerint a Rauschert döntése, hogy Szépmezőn fektet be, megerősíti arra irányuló szándékukat, hogy olyan környezetet teremtsenek, amely elősegíti a beruházók fejlődését.

A német Rauschert cég több mint 120 éves tapasztalattal rendelkezik a műszaki kerámiaalkatrészek gyártásában, és több mint 1 200 alkalmazottat foglalkoztat 16 országban, így többek között jelen van Németországban, az Amerikai Egyesült Államokban, Kínában, Japánban, valamint az Egyesült Királyságban is.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?