Nyaralás járvány idején: nem készpénzben adják vissza az előfoglalást

Nem készpénzben kapja vissza az előfoglalás árát az, aki a járvány előtt nyaralást tervezett Törökorszába, Görögországba és Bulgáriába - tájékoztatta a Ziarul Financiart a Christian Tour marketing igazgatója, Diana Dima. Az érintett három országban a hotelek, turisztikai egységek nagy valószínűséggel májusban is zárva lesznek.

Az igazgató elmondta, a turisztikai cégek utalványok vagy újraprogramálás formájában tudják kártalanítani a turistákat. Hozzátette, az előfoglalással élők nagy része (85-90 százaléka) az újraprogramálást választotta, ami mentőöv a turisztikai cégek számára, akiket a járvány és a megszorítások első körben érintettek. Magyarázata szerint jelenleg lehetetlenség a turisztikai cégekkel együttműködő szállodáktól és egyéb egységektől behajtani a kintlévőségeket, ezért kerül sok időbe kompenzálni az előfoglalást azok számára, akik a nyaralás lemondása mellett döntöttek. 

Évente több mint 150 ezer turista utazott a Christian Tourral Törökországba, Bulgáriába és Görögországba. Diana Dima reményei szerint júniusban feloldják a megszorításokat, tiltásokat a célországokban. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?