Célegyenesbe került Kolozsváron egy modern és ingyenes sportbázis kivitelezése

Aláírta kedden Kolozsvár önkormányzat és a kivitelező cégtársulás a La terenuri sportbázis tervezésére és kivitelezésére vonatkozó szerződést - tájékoztat a városháza közleményében.

A Ro-Verde Landscaping kft. - Opentrans kft. - Electrogrup rt. - Cris Gardenkft - Prospect Drill kft. képviselője és Emil Boc polgármester kézjegyével ellátott szerződés értéke 26,5 millió lej (5,5 millió euró). Ebből fél millió lej (104 ezer euró) a tervezési költségeket fedezi, a műszaki felügyeleti szolgáltatások 90 ezer lejt (18,8 eurót) tesznek ki, maga a kivitelezés pedig 25,9 millió lejbe (5,4 millió euróba) kerül. A projekt befejezésére összesen 16 hónap áll a cégtársulás rendelkezésére, ebből két hónap tervezésre, 1 év pedig a kivitelezésre fordítható. 

A monostori sportbázist egy 4,2 hektáros területen kap helyet, a helyszínen a szabadidős övezet mellett ingyen használható, modern felszereléssel ellátott tenisz-, kosárlabda-, minifoci-, tollaslabda- és röplabdapályák épülnek, és éjszakai kivilágítást is kapnak. Továbbá homokos pálya is lesz a strandröplabda rajongói számára, az extrém sportok kedvelői igényük szerint válogathatnak a futópályák, parkour pályák és a skatepark szerei között. A fitneszgépek pedig minden korosztály számára megfelelő edzési lehetőséget kínálnak. 

A sportbázis egy multifunkcionális, emeletes, összesen 1200 négyzetméteres épületet is magába foglal, ebben az épületben squash mérkőzéseken, asztali-teniszezésen vehetnek részt az érdeklődők, de egy mászófal is helyet kap, illetve ugyancsak itt tartják meg a jóga vagy az aerobik órákat is.

A szabadidős övezetek a gyerekek és az idősek igényeinek egyaránt megfelelnek, ugyanakkor egy amfiteátrum is épül, amely télen korcsolyapályává alakítható. A sportbázisban parkolóhelyek, bicikliparkoló, biciklikölcsönző, elektromos bicikliknek töltőállomás is helyet kap. A sportbázis bejáratait felújítják, a Kálvária-patakon keresztül két új átkelőt létesítenek. 

Kapcsolódók

Kimaradt?