A BBTE valós időben, magyarul is mutatja a járvány gazdasági hatásait

A koronavírus-járvány romániai gazdasági hatásait valós időben, naponta frissített adatok alapján vizsgálja a BBTE közgazdaság és gazdálkodástudományi magyar intézete egy most indított projekt keretében - olvasható az intézmény internetes oldalán.  

A kar magyar tagozatos kutatói a kutatási projekt keretében előrejelzéseket készítenek a járvány várható gazdasági hatásairól. A kutatási projekt főbb eredményei itt érhetők el, ahol interaktív infografikák segítségével jelenítik meg a járvány aktuális gazdasági hatásait.

A COVID-19 – Romanian Economic Impact Monitor (COVID-19 - RoEIM) névre keresztelt online platform egy átfogó, közérthető képet kíván nyújtani a jelenlegi gazdasági helyzetről és annak várható alakulásáról, napi rendszerességgel frissített adatok segítségével. A kutatási projekt célja, hogy hatékony segítséget nyújtson a gazdasági és politikai döntéshozóknak azzal, hogy tényadatokra alapozva, folyamatosan frissítve ismerteti az aktuális helyzetet és támpontot nyújt a romániai előrejelzési szcenáriók kialakításához a társadalom, az alkalmazottak, a vállalatok és a gazdaságban működő ellátási láncok védelme érdekében.

A kutatási projekt vezetője Szász Levente, a kar magyar tagozatért és a tudományos kutatásért felelős dékánhelyettese. A projektcsapat tagjai Bálint Csaba (a Román Nemzeti Bank igazgatótanácsának tagja, a BBTE társult oktatója), Csala Dénes (a Lancaster University adjunktusa, a BBTE társult oktatója), Csíki Ottó (a BBTE mesteris hallgatója), Nagy Bálint Zsolt (a BBTE docense), valamint Rácz Béla-Gergely (a BBTE adjunktusa).

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?