A marosvásárhelyi kulturális intézmények 300 alkalmazottja kerül kényszerszabadságra

Maros Megye Tanácsa szerdán felszólította az alárendelt kulturális intézmények vezetőit, hogy küldjék el kényszerszabadságra azokat az alkalmazottakat, akik a koronavírus-járvány megfékezésére bevezetett korlátozások miatt nem tudják végezni a tevékenységüket.

Az intézkedés mintegy 300 alkalmazottat érint, elsősorban a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia, a Maros Művészegyüttes és az Ariel Bábszínház művészeit, de emellett a Maros Megyei Múzeum, a Maros Megyei Könyvtár, valamint a Hagyományos Kultúra és Művészeti Oktatás Maros Megyei Központjánál dolgozó alkalmazottak egy része is kényszerszabadságra kerül.

Ezekben az intézményekben az igazgatók döntik el, hogy az alkalmazottak közül kik tudják folytatni a tevékenységüket, de alapvetően azok az alkalmazottak fognak dolgozni, akik az épületek fenntartásáért vagy az adminisztratív tevékenységek biztosításáért felelnek.

Módosítottak a költségvetésen

Szerdai ülésén a megyei tanács a költségvetés módosításáról is döntött. A Maros Megyei Klinikai Kórház költségvetésébe belefoglalták a Hidroelectrica vállalattól kapott 1.035.000 lejes adományt, valamint az Egészségügyi Minisztériumtól érkező összegeket. Így az intenzív terápiás részleg felszerelésére kapott 370.000 lejes összeget, és további 1 920 000 lejt a koronavírus tesztelés során használt reagensek, laboratóriumi anyagok, illetve védőfelszerelések és fertőtlenítőszerek vásárlására.

A megyei kórház további 900.000 lejt kapott a szaktárcától a fertőző betegségek megfigyelésére és leküzdésére vonatkozó országos program keretében, amelyet Real Time PCR laboratóriumi vizsgálatokra fordíthatnak.

A megyei önkormányzati testület megszavazta a Maros Megyei Tanács és a Maros Megyei Rendőr-Felügyelőség közötti együttműködési megállapodást, amelynek értelmében a megyei tanács a rendőrségi autók fertőtlenítésére használt fertőtlenítőszereket vásárolásával támogatja a rendőrséget. A program teljes költségvetése 13 000 lej, ebből 12 000 lej a Maros Megyei Tanács hozzájárulása, a Maros Megyei Rendőr-Felügyelőség pedig 1000 lejjel járul hozzá a költségekhez.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?