Melyik környező üzletben a legolcsóbb egy adott termék? Itt megnézheti

Felhasználóbarátabbá tette a Versenytanács a tavaly beindított www.monitorulpreturilor.info árfigyelő portált. Most már egyetlen termék árára is rá lehet keresni a weboldalon – közölte szerdán az intézmény elnöke, Bogdan Chirițoiu.

Mint korábban írtuk, a portál lehetőséget teremt a kiskereskedelmi láncok (Carrefour, Kaufland, Penny, Selgros, Mega Image, Lidl, Cora, Auchan, Profi, Superco) 1700 üzletében forgalmazott több mint 30.000 élelmiszeripari termék árának összehasonlítására.

Eddig csak legkevesebb öt termékből álló vásárlói kosár árára lehetett rákeresni a portálon, ám ezentúl a keresőjébe be lehet írni egyetlen terméket is. Bogdan Chirițoiu elmondta, a kijárási korlátozások időszakában nagyon hasznos lehet, hogy a vásárlóknak nem kell körbejárniuk az üzleteket. A portálon kapott információk alapján egyenesen abba az üzletbe mennek, ahol az általuk kiválasztott termék a legolcsóbb – magyarázta.

A Versenytanács folyamatosan frissíti az árakat a portálon, de felkérik a vásárlókat is, hogy ha pontatlanságokat észlelnek, jelezzék a tanácsnak vagy a fogyasztóvédelmi hivatalnak. Ezt a portálon keresztül is megtehetik.

Az oldal felhasználóbarátabb verziója egyelőre közvetlenül a linkre kattintva érhető el, de hamarosan frissül a telefonos alkalmazás is a Google Play és App Store felületeken.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?