Kétszázezer romániai alkalmazott munkaszerződését függesztették fel a héten


-A A+A héten országos szinten 200 ezer alkalmazott munkaszerződését függesztették fel - tájékoztatott pénteken Violeta Alexandru munkaügyi miniszter.

Az alkalmazottakat nyilvántartó adatbázis, a Revisal szerint a héten megközelítőleg 200 ezer munkaszerződést függesztettek fel, a helyzet alakulása azonban még nem ad okot nagy aggodalomra, mert a számok nem nőttek hirtelen egyik napról a másikra, nyilatkozta a munkaügyi miniszter a Digi24 televíziónak. Hozzátette, de az eddigi adatokból a tárca összesen 300- 400 ezer felfüggesztett munkaszerződésre számít a szükségállapot végéig.

A kormány prioritásként kezeli a kényszerszabadságra küldött alkalmazottak anyagi támogatását, mondta Alexandru, aki szerint ugyanakkor a gazdasági minisztérium nagyon gyorsan véglegesíteni fogja az eljárást a szükségállapotot igazoló dokumentum kiállítására, amelynek alapján a kényszerszabadságra küldött alkalmazottak megkaphatják az erre az időszakra járó juttatást. Rámutatott, a munkaadók áprilistól kezdődően kaphatják kézhez a fent említett igazolást. A munkaügyi felügyelőség adatai szerint 2020 februárjában 5,62 millió alkalmazott volt Romániában.

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X