Elegendő árukészlettel rendelkeznek a szupermarketek

Nincs szükség a féktelen bevásárlásra, az üzletek elengedő árukészlettel rendelkeznek és a megszokott nyitvatartás szerint működnek – írja a Mediafax.

Tiberiu Danetiu, az Auchan marketingigazgatója a Mediafaxnak elmondta: az üzletlánc egyetlen boltja sem zár be és nem módosítják a nyitvatartást sem. A Lidl Romania bejelentette, hogy az egyetlen intézkedés amit bevezettek, hogy az üzletek zsúfoltságának elkerülése érdekében korlátozzák a boltokban tartózkodó személyek létszámát. Az üzletlánc megerősítette, hogy nincs gondjuk az árukészlettel készlettel, az üzletek nyitvatartásán sem változtatnak.

A Romániai Nagykereskedők Egyesülete (AMRCR) szerint az üzletek elegendő készlettel rendelkeznek. Arra kérik az embereket, hogy felelősen vásároljanak, csak amire szükségük van és ne pánikoljanak. George Bădescu az AMRCR igazgatója is arra kéri a vásárlókat, legyenek belátóak, hiszen a túl sok felhalmozott élelmiszer szavatossági ideje miatt később gondot okozhat.

A romániai vásárlók leginkább tartós élelmiszereket és higiéniai termékeket vásárolnak, a boltokban legjobban a száraztészták, konzervek, a wc-papír és a fertőtlenítőszerek fogynak.

A koronavírus romániai terjedésével kapcsolatos legfrissebb információinkat itt találja

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?