Újabb országok függesztik fel olaszországi repülő- és hajójárataikat

Marokkó, Tunézia és Albánia is bejelentette, hogy felfüggeszti közlekedési összeköttetéseit Olaszországgal, ahol Európában jelenleg a legintenzívebben terjed az új koronavírus-járvány.

Szaad-Eddin el-Otmáni marokkói miniszterelnök kedden hajnalban tette közzé, hogy országa leállít minden Olaszországba irányuló vagy onnan érkező közlekedési járatot. „Tekintettel a koronavírus olaszországi terjedésére, Marokkó kormánya úgy döntött, hogy további értesítésig” felfüggeszti ezeket a járatokat – írta Twitter-felületén az észak-afrikai ország kormányfője.

A rabati kormány erről néhány órával azután döntött, hogy Giuseppe Conte olasz miniszterelnök bejelentette: egész Olaszországra kiterjesztik a legmagasabb fokozatú óvintézkedéseket, miután a megerősített olasz koronavírusos esetek száma már meghaladta a 9 ezret, a halálos áldozatoké pedig 483-ra emelkedett.

A kedd reggel életbe lépő intézkedés a jelenlegi tervek szerint április 3-áig tart, addig Olaszország-szerte szünetel az oktatás is.
Marokkóhoz hasonlóan Tunézia is bejelentette az Olaszországba irányuló vagy onnan érkező repülő- és hajójáratok felfüggesztését. A tuniszi kormány emellett úgy döntött, hogy a jövő hétfőtől esedékes iskolai szünetet már csütörtöktől megkezdik – mondta el hétfőn az egészségügyi miniszter.

Tunézia előzőleg arról számolt be, hogy az országban újabb három koronavírusos fertőzést találtak. Az ismert esetek száma ezzel ötre emelkedett, és ebből négy fertőzött nemrég érkezett Olaszországból.

Albánia, amely hétfőn számolt be az első koronavírus-fertőzéses eseteiről – két Olaszországban járt férfiról és egyikük négy családtagjáról – a történtek alapján szintén arra a döntésre jutott, hogy április 3-ig leállítja a repülő- és kompjáratokat. A tiranai bejelentés akkor még csak a hétfőig karantén alá vett észak-olaszországi térségre és városokra vonatkozott.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?