Felfüggesztik a Románia és Olaszország közötti közúti és vasúti szállítást

Március 10-étől, azaz keddtől felfüggesztik a Románia és Olaszország közötti közúti és vasúti szállítást – jelentette be hétfő este Marcel Vela belügyminiszter.

Az ügyvivő tárcavezető azt mondta, kedden, romániai idő szerint 12 órától március 31-e délig szünetel a közúti személyszállítás Románia és Olaszország között. Az intézkedés a menetrend szerinti, az alkalmi és a különleges járatokra egyaránt érvényes.

Vela hangsúlyozta, a közúti személyszállítással foglalkozó vállalatoknak kötelességük tájékoztatni az Olaszországon áthaladó járatokra ott felszálló román állampolgárságú utasokat, hogy az országba érkezésükkor karanténba kerülnek, vagy az otthonukban különítik el őket. Ennek betartásáról felelősségvállalási nyilatkozatot kell aláírniuk a buszra való felszállásukkor.

Március 12-étől a hónap végéig felfüggesztik vagy betiltják az Olaszország és Románia közötti új közvetlen vonatjáratok indítását. A vasúttársaságoknak ugyanakkor kötelességük lesz szórólapok révén tájékoztatni az Olaszországból Romániába tartó utasokat, hogy az országba érkezve karanténba kerülnek, vagy az otthonukban különítik el őket. Ennek betartásáról felelősségvállalási nyilatkozatot kell aláírniuk a vonatra való felszállásukkor.

A vasúti szállítóknak kötelességük tájékoztatni a külföldi állampolgárokat, hogy ha átszállással érkeznek Olaszországból, nem engedik be őket Románia területére – mondta még Vela.

Kapcsolódók

Kimaradt?