Határon túli bringatúrákra ad pénzt a magyar kormány

Már lehet pályázni az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) „Kerékpárral 7 határon át” programjának forrásaira. Az országhatáron átnyúló kerékpáros túrák megszervezéséhez – amire április elejéig lehet pályázatot benyújtani – 28 millió forintnyi támogatást biztosít a szaktárca.

Az ITM szombati közleménye szerint az önkormányzati és civil szervezők számára meghirdetett program célja a környezetbarát, egészséges és biztonságos kerékpározás népszerűsítése, a szomszédos országokkal – különösen azok magyarlakta térségeivel – fenntartott kulturális, társadalmi és idegenforgalmi kapcsolatok erősítése.

A támogatott rendezvények útvonalát úgy alakítják ki, hogy a túrák résztvevői megismerkedhessenek a határ menti régiók, települések kulturális, történelmi, építészeti és természeti értékeivel.

A pályázat teljes körű lebonyolítását – az ITM megbízásából – a KTI Közlekedéstudományi intézet Nonprofit Kft. végzi. A kiírásra magyarországi és határon túli egyesületek, közalapítványok, települési önkormányzatok vagy intézményeik pályázhatnak. A rendelkezésre álló 28 millió forintos keretből pályázatonként legfeljebb félmillió forint nyerhető el.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?