Januárban 11 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom

Januárban 11,1 százalékkal nőtt a nyers adatok szerint a kiskereskedelmi forgalom volumene a tavalyi év első hónapjához mérten - közölte szerdán az országos statisztikai intézet. A szezonális és naptárhatással kiigazított adatok szerint a növekedés 9,4 százalék volt.

A nyers adatok szerinti növekedés annak köszönhető, hogy mindhárom terméktípusban kétszámjegyű növekedést jegyeztek, így az üzemanyag értékesítése 11,9 százalékkal bővült, a nem élelmiszerekből 11,2 százalékkal többet adtak el, míg az élelmiszerek, italok és dohánytermékek eladása 10,6 százalékkal gyorsult.

A szezonális és naptárhatással kiigazított adatok szerinti növekedéshez 10,2 százalékkal járult hozzá az üzemanyag eladásának gyorsulása, az élelmiszereknél 9,6 százalékos, míg a nem élelmiszereknél 9,3 százalékos bővülést jegyeztek. Decemberhez mérten a kiskereskedelmi forgalom volumene a nyers adatok szerint 21 százalékkal esett vissza, ugyanakkor a szezonális és naptárhatással kiigazítva 3,5 százalékos növekedést jegyeztek. Tavaly egész évben 7,2 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom volumene az előző évhez mérten.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?