Lopott ötletre épült a FarmVille?

Az Electronic Arts reményei szerint precedens értékű ítéletet ér el a Zyngával szemben a most induló perben, amelyben igyekszik bebizonyítani, hogy a Facebook segítségével felfutó szoftvercég lemásolta a The Sims ötletét.

A MarketWatch szerint az eljárás túlnőhet a két cég közötti rivalizáláson, hiszen az Electronic Arts azt állítja, hogy az egész játékgyártó szektor nevében jár el.

{loadposition kmn}

"A Zynga ismét a bevált receptet alkalmazta, ellopta egy másik cég játékát és átnevezte" – szögezi le az Electronic Arts.

A vállalat szerint a Zynga nem csak a Sims Social ötletét tulajdonította el, de lemásolta a karakterek mozgását, animációkat és más, egyedi vizuális elemeket is.

A Zynga a szabadalmi harcokban ismert módon ellentámadással reagált, azt állítva, hogy az Electronic Arts másolta le a CityVille nevű játékát a Sims Sociallel, ezért mindent megtesznek, hogy megvédjék jogaikat.32159 simssocial

Az Electronic Arts viszont felkészült erre, mert a peres iratokban részletes összehasonlító dokumentációt közölt az állítólagos másolásról és nem csak a saját ügyében.

A vállalat azt is szeretné bebizonyítani, hogy a Zynga a legnagyobb slágerét, a FarmVille-t is egy SlashKey nevű cég FarmTown nevű játékáról koppintotta. 32160 theville

"A klónozás elég gyakori a Facebookon, az eljárás érdekes lesz, hiszen el kell dönteni, hogy ez a szerzői jog megsértésének számít-e" – kommentálta a hírt Greg Lastowka, a Rutgers Egyetem szerzői jogvédelemre szakosodott professzora.

A Wedbush Securities elemzője, Michael Pachter elemzői véleményében úgy fogalmaz, szoros lesz a küzdelem a két cég között, és a Zynga vélhetően jelentős változásokat hajt majd végre a szoftveren, de az Electronic Arts azt állítja majd, hogy a károkozás már megtörtént.

Kimaradt?