Ötmillió lejből épülne két körforgalom a Sepsi Arénánál

Ötmillió lejbe kerül két körforgalom építése a Sepsi Aréna előtti országúton, ennyit különített el költségvetésében erre a célra a sepsiszentgyörgyi önkormányzat.

Tóth Birtan Csaba alpolgármester közölte: a tervezők ajánlották, hogy a 3000 férőhelyes Sepsi Aréna, illetve az épülő 8000 férőhelyes futballstadion mindkét bekötő útjához, egymástól kis távolságra építsenek két körforgalmat, amely biztonságossá és folytonossá teszi az autós forgalmat. A forgalmas DN12-es országútra ugyanis nehéz kitérni a sportlétesítményektől, illetve nehézkes oda betérni is, már baleset is történt emiatt.

Az alpolgármester szerint a két körforgalom építésére elkülönített ötmillió lejes költség csak irányadó ár, amit a tervezők állapítottak meg, a munkálatok kivitelezését közbeszerzés révén valósítják meg, tehát a vállalkozóktól érkező ajánlatok határozzák meg annak valós értékét. Tóth Birtan Csaba kifejtette: nem szakember körforgalom-építésben, ezért nem tudja megítélni, hogy az ötmillió lej egy ilyen munkálatra sok vagy kevés.

A Sepsi Aréna előtti két körforgalom hatástanulmányát tavaly fogadták el, e szerint az aréna egyik kijáratánál egy 11 méteres sugarú körforgalmat építenek, amelynek becsült értéke 3,1 millió lej, a másik kijáratnál egy 9 méteres sugarú körforgalmat hoznak létre közel 2 millió lejért.

Kapcsolódók

Kimaradt?