Használhatok személyi kölcsönt vállalkozás indítására? (X)

Ha vállalkozás indítása vagy fejlesztése miatt van szükségünk befektetésre, akkor a legegyszerűbb választás, ha ezt saját forrásból valósítjuk meg. Hitelek felvétele esetén nem csak a felvett pénzösszeget kell visszafizetnünk, hanem a hitel kamatát is.

Ugyan létezik vállalkozói hitel, de a sok feltételnek nem minden vállalkozás felel meg. Sok vállalkozó személyi kölcsönt is felvesz a vállalkozás költségeinek a fedezésére. Mikor ajánlatos egy ilyen kölcsönt felvenni, és mire kell odafigyelni hitel felvétele során? Ezekre a kérdésekre fogunk választ keresni a Financer.com segítségével.

1.Ha új vállalkozást indítunk

Új vállalkozás indításakor nem sok lehetőségünk van, ha vállalkozói hitelről beszélunk. A legtöbb bank nehezen ad hitelt kezdő vállalkozásoknak, ezért a legkézenfekvőbb megoldás a személyi kölcsön lehet.

Személyi kölcsön felvétele esetén nem kell vállalkozói múltat felmutatni, és jelzálogra sem lesz szükség. A pénzt szabadon felhasználhatjuk, így ideális új vállalkozás indítására is.

2.Ha gyors hitelre van szükségünk

Ha legrövidebb időn belül van szükségünk pénzre, akkor a leggyorsabb választás egy személyi kölcsön lesz. Ha megfelelünk minden feltételnek és rendelkezünk minden szükséges irattal, akkor ezt akár 24 órán belül megkapjuk. Más típusú hitel esetén több hétbe telik az ügyintézés és a folyósítás.

3.Ha kisebb összegre van szükségünk

Ha kevesebb, mint 10 millió forintra van szükségünk, akkor a személyi kölcsön is jó megoldás lehet. Ellenkező esetben szabad felhasználású jelzáloghitelt vagy vállalkozói hitelt kell felvennünk.

4.Ha fedezet nélküli kölcsönt vennél fel

Ha nem szeretnénk fedezetet nyújtani a kölcsön mellé vagy nincs lehetőséged rá, akkor a személyi kölcsön az egyetlen választás. Ehhez nem szükséges ingó vagy ingatlan vagyontárgyat biztosítani fedezetként, a pénz visszafizetését csak a saját jövedelmünk garantálja.

A személyi kölcsön legnagyobb hátránya

Ha vállalkozási költségek finanszírozására vennénk fel személyi kölcsönt, akkor ennek a legnagyobb hátránya az, hogy magasabb kamatot kell rá fizetnünk. A bank nem tudja, hogy a pénz mire lesz használva, ez szabadon elkölthető, ezért magasabb kamat mellett fogja adni.

A jelzáloghiteleknek és a vállalkozói hiteleknek alacsonyabb kamatjuk van, mivel a hitel visszafizetésére erős garanciát kap a bank. Ha nem jelent gondot a hosszas várakozás, fedezetet is be tudunk vonni, akkor nem a személyi kölcsön lesz a legjobb választás.

Nem csak a hitel jelent megoldást

Hitel felvétele előtt mindig érdemes átgondolni, ha a pénzügyi problémát nem tudnánk más módon is megoldani. Nem lenne elegendő a saját pénzünk rá? Nem tudnánk megtakarítások által összegyűjteni a szükséges összeget?

A hitel sokszor jó megoldásnak tűnik, mivel gyorsan megkapjuk a szükséges összeget, de ennek a hátrányaira is kell gondolni.

Kimaradt?