Árat emel március elsejétől a Telekom

Március elsejétől emeli szolgáltatásainak díját a Telekom. A Telekom Románia a szolgáltatások biztosításával járó költségek növekedésével magyarázta a díjemelést.

A Telekomnál március elsejétől nő az internetes, a TV- és a vezetékestelefon-szolgáltatás, illetve a mobilszolgáltatás díja 2 lejjel (tartalmazza az áfát). Az árak módosulásáról a Telekom értesíti ügyfeleit. Amennyiben valaki csak a vezetékes-telefonszolgáltatást igényli a Telekomtól, az ár a régi marad.

Tavaly az összes telekommunikációs vállalat árat emelt a 114-es sürgősségi kormányrendelet miatt, amely különadót rótt ki rájuk. A jelenlegi kormány visszavonta a különadót, ezért is meglepő a Telekom újabb áremelése.

A Telekom romániai leányvállalatánál hosszú ideje átszervezések zajlanak. A vállalat döntése értelmében növelik a szolgáltatások online értékesítését, emellett bizonyos automatizált feladatokat robotokkal oldanak meg a jövőben. A német vállalat három évvel ezelőtt megszüntette a vezetői posztok egyharmadát a romániai leányvállalatainál, akkor 600 vezetői posztból mintegy 200-at számoltak fel, a legtöbbet a vezetékes telefonszolgáltatást biztosító részlegnél, amely az egykori állami Romtelecom utódja. A Telekom 2014-ben jelent meg Romániában, amikor a német vállalat úgy döntött, valamennyi szolgáltatását egységesen Telekom márkanév alatt kínálja a román piacon is. A német Deutsche Telekom a romániai leányvállalatait a görög OTE révén ellenőrzi. A Telekom vezetékes szolgáltatásait biztosító romániai leányvállalatában az állam 45,99 százalékos kisebbségi részvénypakettel rendelkezik. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?