Johannis ígéri, meglesz a pénz a gyermeknevelési pótlék megduplázásához


-A A+

A kormány néhány hónapon belül megtalálja a szükséges erőforrást a gyermekpénz megduplázására - mondta Klaus Johannis. 

"Én is és a kormány is szeretnénk emelni a gyereknevelési pótlékot. Rám az hárult, hogy elemezzem a törvényt és eldöntsem, hogy kihirdetem-e, avagy sem. A törvény rendben van - ezért kihirdettem. A kormány szeretné megemelni a pótlékot. A probléma azonban az állami költségvetésben van, amelyet azelőtt hagytak jóvá, hogy a pótléknövelésről szóló törvényt elfogadták volna. Meggyőződésem, hogy a kormány meg fogja találni a legjobb megoldást. Valószínűleg nem lehet azonnal gyakorlatba ültetni a törvényt, de a kormány néhány hónapon belül megtalálja a szükséges erőforrást" - fejtette ki Johannis a Cotroceni-palotában.

Arra a kérdésre, hogy júliusban lesz-e pénz a pótlék növelésére, Johannis leszögezte, megvan az akarat az erőforrások elkülönítésére. "Ha például felszámolják a különnyugdíjakat, a megtakarított többletet fel lehetne használni a pótlékra. Ezt a számítást azonban a kormánynak kell elvégeznie" - mutatott rá az államfő.

Megemlítette ugyanakkor, hogy több munkamegbeszélése volt a nap folyamán az Orban-kabinet tagjaival, többek között a szállítási infrastruktúráról, az energetikai ágazatban eszközlendő projektekről, illetve a szociális gondozásról és más munkaügyi kérdésekről volt szó. "A kormány rövid időn belül nagyon, nagyon jó projektekkel fog előállni" - mutatott rá Johannis.

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X