Csak elméletben igényelhető a kataszteri térképmásolat online is szerdától

Hiába adott ki közleményt az Országos Kataszteri és Ingatlan-nyilvántartási Hivatal (ANCPI), hogy 2020. január 8-ától a közjegyzők vagy más érdekelt személyek sürgősségi pótlék befizetése nélkül, online is igényelhetik a kataszteri térképmásolatot, a szolgáltatás nem elérhető.

Az ANCPI közleménye úgy tájékoztat, hogy ezután a kataszteri térképmásolatot, a telekkönyvi kivonathoz hasonlóan, online is igényelni lehet, és - amennyiben ez fel van mérve - 15 lejért akár azonnal is kiadják, fizetni bankkártyával lehet. Radu Codruţ Ştefănescu, az ANCPI vezérigazgatója szerint ez a módszer lehetővé teszi, hogy az igénylők ne vesztegessék az idejüket azzal, hogy bejárnak a hivatalba egy papírért. Az ANCPI hivatalos oldalán viszont még a telekkönyvi kivonat online igénylése sem működik, nemhogy az új szolgáltatásé. 

Jelenleg a Romániában nyilvántartott 14,5 millió ingatlanból 2,4 milliót mértek fel és iktattak a telekkönyvbe, ezek digitalizálása folyamatban van. 2019-ben csaknem 2,5 millió telekkönyvi kivonatot bocsátottak ki digitális formában.

Kapcsolódók

Kimaradt?