Egyre többet utazunk repülővel, hatalmasat nőtt a belföldi járatokra eladott jegyek száma

2019-ben 55%-kal nőtt 2018-hoz viszonyítva a belföldi repülőgépjáratokra lefoglalt utazások száma, a kontinesközi járatokra lefoglalt jegyek száma pedig 68%-kal - derül ki egy online utazási iroda, az eSky Románia elemzéséből.

Az adatok arra is rámutatnak, hogy tavaly 29%-kal több turista kötött utazási biztosítást, mint 2018-ban. Az utazás bebiztosítása körülbelül 1,25 euróba kerül naponta Európa területén, és az utazási iroda szerint sok kellemetlenségnek elejét lehet venni ezzel.

Az eSky Románia által végzett elemzés szerint az interkontinentális járatok esetében a legnépszerűbb úticéloknak az Egyesült Arab Emírségek, az Amerikai Egyesült Államok, Jordánia, Kína, Egyiptom, Thaiföld és Japán bizonyultak. A romániaiak azonban európai országokba utaznak szívesebben: Nagy-Britanniába szólt a tavaly lefoglalt repülőjegyek 23%-a, Olaszországba a 19,5%-a, Németországba a 13,5%-a. Spanyolországba az utazók 8%-a váltott repülőjegyet, Franciaországba 6%-uk, Belgiumba pedig 5%-uk.

A városok közül London vezet a népszerűségi listán: a romániai turisták 18%-a váltott ide repülőjegyet 2019-ben. Népszerű volt még Milánó, Brüsszel, Róma, Párizs és Bécs. Az eSky honlapon tavaly megvásárolt legdrágább repülőjegy a Honoluluba (Hawaii) megváltott 1718 eurós jegy volt.

A lengyelországi központtal rendelkező, 50 országban fiókkal rendelkező eSky csoporthoz tartozó eSky Románia 2009 óta van jelen a romániai piacon. 2018-ban 5,8 milió eurós nettó bevétele volt, eladásainak értéke 37 millió euróra rúgott.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?