Már most rengetegen lefoglalták a helyeket a nyári tengerparti nyaralásukra

Negyven százalékkal nőtt 2019-ben 2018-hoz képest azon román állampolgárok száma, akik már előző évben lefoglalták és kifizették nyaralásukat a román tengerpartra, hogy minél nagyobb árkedvezményben részesüljenek. Több ezren használták ki a karácsony és szilveszter környéki szabadnapokat, hogy 2020 nyarára lefoglalják tengerparti vakációjukat - derül ki a litoralulromanesc.ro portál tanulmányából.

December 25-én és 26-án, illetve január 1-jén és 2-án kétszer annyian foglaltak le nyaralásokat a litoralulromanesc.ro portálon, mint egy decemberi szokványos napon. A portál szerint évekkel ezelőtt kezdődött ez a tendencia, és évről évre nő a tengerparti nyaralást a téli ünnepek környékén lefoglalók száma.

"Sokak számára már szokássá vált, hogy az év végi szabadnapok idején lefoglalják a következő évi nyaralásukat, mert lelki megnyugvás számukra, hogy már tudják, mikor és hol fognak nyaralni jövő évben" - mondta Ionuţ Nedea, a litoralulromanesc.ro vezérigazgatója. Az általa vezetett ügynökség 180.000 turistát küld évente a román tengerpartra.

Az év végén nyaralást foglaló turisták a lehető legmagasabb, 50%-os árkedvezményben részesültek a korai foglalás (early booking) program első részének keretében, amely december 31-én zárult le. "Meghosszabbítottuk ezt az időszakot január 3-áig, hogy azok is kihasználhassák, akik rögtön szilveszter után akartak foglalni. Az árkedvezmény következő szakasza január 31-éig tart, valamivel alacsonyabb árengedményekkel" - fűzte hozzá Nedea.

A konstancai, teljes egészében román tőkével működő Creative Eye vállalat tulajdonában levő litoralulromanesc.ro a legnagyobb számú turistát szolgálja ki ezen a területen és a legnagyobb eladásai vannak. A portálon tavaly 23 millió euró értékben vásároltak nyaralásokat, melyek keretében összesen 180.000 turista látogatott el a román tengerpartra. A portál több mint 300 vendéglátóipari egységet ajánl a tengerpart 13 üdülőtelepén.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?