Elkezdődött a szépmezői ipari park benépesítése

Tizenkét vállalkozás igényelt eddig beruházásának szánt területet a szépmezői ipari parkban, még 19 hektárnyi terület szabad, oda várnak újabb cégeket – számolt be kedden Miklós Zoltán. A sepsiszentgyörgyi önkormányzat alárendeltségébe tartozó Sepsi Ipar kft. igazgatója szerint a szépmezői Ipari Parkba betelepült cégek némelyike már jövő évben elkezdi ott a tevékenységét.

A legnagyobb szépmezői beruházás értéke több mint 10 millió euró, amelyből a cég jövő évben egy korszerű vágóhidat és húsfeldolgozót épít meg. Az ipari parkba betelepülő vállalkozások között van még nyomda, fémfeldolgozó, szállítmányozó, asztalosműhely, kézműves sör gyártó, mezőgazdasági vállalkozás, amely vetőmagburgonya és műtrágya raktárt épít, de létesül egy gyümölcsleveket gyártó is.

Miklós Zoltán szerint több céggel vannak még tárgyalásban és várhatóan jövő év elején írnak alá egy újabb szerződést egy németországi céggel, amely iparikerámia-gyártással foglalkozik és fél hektárnyi területet szeretne Szépmezőn.

Mint ismert a szépmezői Ipari Parkban összesen 29 hektárnyi terület áll a befektetők rendelkezésére, amit kedvezményes áron, négyzetméterenként 1,5 euróért kaphatnak meg a betelepülők, emellett az igényelt terület nagysága és a létrehozott munkahelyek száma függvényében 20-60 százalékos kedvezményt is kaphatnak, illetve az ott működő cégek nem kell ingatlan és terület adót fizessenek.

Az eddigi beruházók 10 hektárnyi területet igényeltek, így még 19 hektár kiadó. Az igazgató szerint az ipari park adminisztratív székházában lévő, mind a 30 irodahelyiséget kibérelték már, összesen 11 cégnek van ott székhelye.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?