A Coca-Cola lecseréli a logóját Európában

A Coca-Cola a világmárkák közül először márkanevét fogyasztói nevére cseréli fel a boltokban kapható termékei csomagolásának egyik oldalán egész Európában – írja a hvg.hu. A titkos receptúra mellett a logó és a márkanév képviseli a legnagyobb értéket az óriáscég számára. Az elmúlt egy és negyed évszázadban ez az első alkalom, hogy ekkorát változtattak a termékek megjelenésén.

A legnépszerűbb magyar keresztnevek országszerte a Coca-Cola, a Coca-Cola light és a Coca-Cola Zero 0,5 literes palackjain jelennek meg. Emellett becenevekkel ellátott palackok is készülnek félliteres, valamint 1 és 2 literes kiszerelésekben. A 0,33 literes dobozos Coca-Colán hat, általános használatú gyűjtőnévre, ill. közkedvelt becenévre cserélik sajátjukat.

A Magyarországon forgalomba kerülő félliteres palackokon a 13 és 30 év közötti fiatalok körében leggyakoribb 150 keresztnevet találhatják majd meg, mint például Tamás, Miklós, vagy Eszter és Vera. A neveket az aktuális névadási statisztikák alapján válogatták össze, hogy minél többen megtalálhassák a nevükre szóló üdítőt. A nevekkel ellátott palackokat folyamatosan helyezik ki a boltokba, így aki májusban nem találja meg a sajátját, annak érdemes a későbbiekben is keresgélnie a polcokon.

Kimaradt?