Magyarok is vannak a legeredményesebb építővállalatok tulajdonosai között

A 2018-as forgalom alapján bukaresti az ország legnagyobb hazai tőkéjű építővállalata - derül ki a Ziarul Financiar elemzéséből. A Bog'Art tavaly 925,5 millió lejes üzleti forgalmat bonyolított le, 90 százalékkal nagyobbat mint 2017-ben. Tulajdonosa Raul Doiescu. A gazdasági lap listázta minden megyéből a legeredményesebb vállalkozást. 

A listán a második helyezést a Szeben megyei Con-A érte el 440,1 millió lejes forgalommal. Tulajdonosa Mircea Bulboacă. A harmadik hely a Kolozs megyei Electrogroupé 333,8 millió lejes forgalommal. A vállalkozás egy testvérpár, Teofil és Simion Mureșan kezében van.

Szép eredményt ért el a Szatmár megyei Tarr Const, melynek tulajdonosa Tarr Csongor Attila. A vállalkozás 85,1 millió lejes forgalmat bonyolított le, és ezzel a listán a 19-dik. A Hargita megyei ING Service 64,5 millió lejes forgalmával szintén több megyét megelőz. A vállalkozás tulajdonosai: Buzogány Levente Károly, Vass Béla és Lukács István. A Szilágy megyei Drum Constructnak szintén van egy magyar tulajdonosa, Szoboszlai Attila. A vállalkozás üzleti forgalma 2018-ban 47,8 millió lej volt.

A Liviu Dragnea nevéhez köthető TelDrum Teleorman megyében 2017-hez képest 71 százalékkal visszaesett, 2018-ban csupán 44,8 millió lejes forgalmat tudhat magáénak. A TelDrum tulajdonosai Dragnea fia, Liviu Lucian Dobrescu és Petre Pitiș.

A Kovászna megyei Valdek Impex 36,1 millió lejes forgalmat bonyolított le, 62 százalékkal többet mint 2017-ben. Tulajdonosok: Halmányi Ildikó Tímea, Zsolt és Jenő.

Kapcsolódók

Kimaradt?