Landolt a Ryanair első járata Marosvásárhelyen

Kedden délben a menetrendben feltüntetett érkezési időhöz képest fél órával hamarabb érkezett a Ryanair első járata Marosvásárhelyre Brüsszelből. A Wizzair mellett a Ryanair is elindította első járatát Marosvásárhely és Brüsszel között, május 2-án pedig indítja a Marosvásárhely – Pisa közötti rendszeres járatot is. Már az első járat tele volt utasokkal, ahogy a vissszaúton is megtelt a gép.

Peti András, a Transilvania Repülőtér vezetőtanácsának elnöke sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy a második fapados légitársasággal, illetve a Wizzair újabb járataival tovább nő a marosvásárhelyi légikikötő utasforgalma. „Ez nagy élmény volt számomra is, nem csak az, hogy Európa két legnagyobb fapados légitársaságának repülőgépe parkolt itt egyszerre, hanem mert ez a tizedik nemzetközi célállomás” – mondta Peti.

Május 2-án indul a Pisa – Marosvásárhely járat, 18-án a tizenkettedik nemzetközi járat Bolognába, illetve 24-én Frankfurtba. Tavaly 305 ezer személy utazott repülőgéppel Marosvásárhelyről, az idén ezt a számot harminc százalékkal szeretnék növelni.

Annak érdekében, hogy az utasokat gyorsabban tudják kiszolgálni, elkezdték a repülőtér várótermének bővítését, a gépkocsiparkoló növelését, illetve 3600 méterre bővítik a kifutópályát. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?