4 millió lej uniós támogatást hívott le a Maros Megyei Tanács

A Maros Megyei Tanács 2016–2019 között két projektet valósított meg az Adminisztratív Kapacitás Fejlesztése Operatív Program (POCA) keretében és finanszírozást nyert egy harmadik projektre is – közölte pénteken az intézmény sajtóirodája.

2019 novemberében a POCA alapjaiból finanszírozott két projekt lezárult, nevezetesen az ”ISO 9001:2015 Minőségbiztosítás a Maros Megyei Tanács tevékenységében" és a "Nemet mondunk a korrupcióra" elnevezésű projektek.

A fent említett két projekt megvalósításával nőtt a Maros Megyei Tanács tevékenységének hatékonysága, egyrészt egy nemzetközileg elismert szabvány bevezetésével, amely a szervezetek minőségirányítási rendszereire vonatkozik, másrészt a korrupció megelőzését és leküzdését célzó intézkedések javításával, bővítésével.

„Örülök, hogy a Maros Megyei Tanács szintjén sikerült két olyan projektet megvalósítanunk, amelyek által az intézmény tevékenysége hatékonyabbá válik, és mindezt európai uniós alapokból tudtuk megoldani. A POCA alapok célja a korszerű közigazgatás támogatása, hiszen a versenyképes közszolgáltatások elősegítik a társadalmi-gazdasági fejlődést. Ahhoz, hogy a közigazgatás hatékony legyen hozzáértő alkalmazottakra, az erőforrások felhasználásának hatékony és átlátható kezelésére, megfelelő intézményi-adminisztratív struktúrára, valamint világos, egyszerű és kiszámítható működési eljárásokra van szükség. Ennek a két befejezett projektnek nincs olyan látható eredménye, mint a különböző beruházásoknak, de mégis fontosak, hiszen ha az intézményünk jól szervezett, akkor gyorsabb az ügyintézés” – hangsúlyozta Péter Ferenc, a Maros Megyei Tanács elnöke.

A két projekt megvalósításának időtartama 16 hónap volt, összértékük pedig 1.000.000 lej. A két lezárult projekt az intézmény belső szervezésére és működésére, valamint a köztisztviselők képzésére irányult, a harmadik POCA-n keresztül finanszírozást nyert  projekt célja pedig különböző digitális szolgáltatások nyújtása Maros megye lakosai számára.

„A lakosságnak nyújtott szolgáltatások egyszerűsítését célzó intézkedések bevezetése a Maros Megyei Tanácsnál” elnevezésű projekt megvalósításával lehetővé válik, hogy az állampolgárok egyszerűbben igényelhessenek és kapjanak kézbe bizonyos hivatalos iratokat azoknak az új informatikai megoldásoknak köszönhetően, amelyek hatékonyabbá teszik a megyei tanács back-office tevékenységét. Így Maros megye lakosságának lehetősége lesz online igényelni és beszerezni a következő dokumentumokat:

• Urbanisztikai bizonylat

• Urbanisztikai bizonylathoz szükséges jóváhagyások

• Építési engedélyek

• Bontási engedélyek

• Az építési engedély meghosszabbítása

• Az urbanisztikai bizonylat meghosszabbítása

• Elvi megvalósíthatósági engedély

• Urbanisztikai dokumentációhoz szükséges jóváhagyások

• Előzetes beleegyezés a megyei utak területén kivitelezett munkálatokhoz

• Elhelyezési és kivitelezési engedélyek a megyei utak területén

A projekt összértéke 3 millió lej, a megvalósítás időtartama 30 hónap.

Kapcsolódók

Kimaradt?