Teodorovici: annyira vagyok én Al Capone, amennyire Cîţu az FBI főnöke

"Mély csalódottságának és szomorúságának" adott hangot csütörtökön a Szociáldemokrata Párt (PSD) ügyvezető elnöke, Eugen Teodorovici, amiért Florin Cîţu pénzügyminiszter - szerinte - nem tudja értelmezni az állami költségvetést.

A pénzügyi tárca volt vezetője szerint Florin Cîţu egy "sajtótájékoztató-kísérletet" tartott csütörtökön, ahelyett, hogy ismertette volna a minisztérium helyzetét tíz nappal azután, hogy átvette mandátumát.

"A Vasile Cîţu által mondottak alapján nekem most Eugen Teodorovici, alias Al Caponéként kellene bemutatkoznom önök előtt. De annyira vagyok én Al Capone, amennyire Vasile Cîţu az FBI főnöke" - reagált Tedorovici az Orban-kormány pénzügyminiszterének korábbi nyilatkozatára, amelyben azt mondta, az elmúlt három évben két költségvetés alapján vezették Romániát, az Al Capone-féle módszert alkalmazva. Az exminiszter "mély csalódottságának és szomorúságának" adott hangot, amiért - szerinte - Cîţu nem tudja értelmezni a költségvetést.

Teodorovici azt mondta, a minisztérium honlapján megtalálható a bevételek és a kiadások jegyzéke. A volt pénzügyminiszter ugyanakkor meghívta Florin Cîţut és Ludovic Orban miniszterelnököt egy nyilvános vitára az ország gazdaságát érintő témákról.

"Remélem, eleget tesznek a meghívásnak, mert úgy lenne tisztességes a román állampolgárokkal, a fizikai személyekkel és vállalatokkal szemben egyaránt, hogy ismerjék a pontos helyzetet, tudják, mire számíthatnak a következő időszakban, tudják, mik a tervei a jelenlegi kormánynak, amelyik - amint azt mindannyian láthatjuk - kerüli az intézkedések meghozatalát november 24-éig, hogy ne befolyásolja Klaus Johannis kampányát" - fogalmazott. Teodorovici tervei szerint a nyilvános vitának a Gazdaságtudomány Akadémia (ASE) adna helyet.

Kapcsolódók

Kimaradt?